Skip to content

La ce se așteaptă un proaspăt angajat?

  • by

Angajații și viitorii angajați se așteaptă la o definiție clară a ceea ce trebuie să facă ei pentru a fi câștigători. Lipsa acestei definiții poate crea prejudicii ireversibile și o pierdere a notorietății. Liderii sunt cei responsabili de un management corect al resursei umane.

 

De cele mai multe ori, atragem și angajăm persoane talentate, cu un potențial deosebit. Totuși, sunt dese cazurile când aceste persoane nu se mai prezintă la locul de muncă. De ce, oare? Am avut impresia că, în urma unui proces de recrutare, cu discuții lungi și structurate foarte bine, i-am oferit destule informații și oportunități pentru a prelua cu entuziasm jobul oferit. Nu a fost așa! Cu toate că postul este unul atractiv și plătit corect, iar experiența candidatului foarte ridicată, acesta nu se mai prezintă la birou. Uneori, te-a anunțat, alteori, nu.

Ce facem greșit? De ce nu se mai prezintă? Eventual, după două-trei zile, primim un telefon și ne dă „bomba”.

 

„În urma unui proces lung, cu mulți candidați pentru un post de director tehnic la una dintre companiile pe care le-am condus, am găsit persoana potrivită. Lucian, un inginer strălucit, cu o experiență bogată în design, a decis că-și dorește acest post. M-am bucurat că a acceptat condițiile, l-am felicitat cu oarecare grabă și i-am mai spus că-l aștept luni la birou. Dar Lucian nu a mai apărut!

Mai târziu, Lucian s-a confesat că i-a fost frică să nu dezamăgească. Iar în weekend nu a fost în stare să-și facă un plan concret de abordare. Astfel, a capitulat.”

 

Vi se pare cunoscut acest scenariu?

 

Candidații și proaspeții angajați se așteaptă la o declarație din partea noastră pe care ei să-și construiască viitorul. Mulți dintre nu-și pot explica ce le lipsește, dar acționează în consecință. Astfel, ei au nevoie de o definiție clară a ceea ce trebuie să facă să fie câștigători. Ei vor să fie siguri că vor putea avea succes.

Un lider trebuie să vadă aceste lucruri în viitor, să dea o direcție și să ofere o structură.

Ce trebuie să învățăm: că într-o relație umană nu ai voie să te grăbești! Amână decizia finală, dar asigură-te că ai spus totul și că ai făcut totul. Nu presupune! Pierderile pot să fie extrem de mari și ireversibile.

 

Soluția este să-ți planifici în avans interviul de recrutare. Cum arată acest plan, ce întrebări trebuie să le adresezi candidaților, ce subiecte ar trebui să atingi și care este checklistul?

Abonează-te la newsletter-ul nostru și vei primi planul general de recrutare. 

 

Abonează-te la Newsletter-ul FyC

Millington Offices-2

Suntem pregățiti pentru o consultanță de succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *